Sri Lanka

 

 

Vakantiebestemming Sri Lanka

Fantastische stranden met een enorm panorama en kleurrijke cultuur. Sri Lanka, voormalig Ceylon, een prachtig vakantieland, waar een strandvakantie of rondreis, eventueel in combinatie, zeer aan te raden is.

De koele, groene heuvels in het zuiden van Sri Lanka zijn begroeid met dichte bossen en theeplantages. De twee belangrijkste plaatsen Anuradhapura en Polonnaruwa zijn de duizenden jaren oude en rijke geschiedenis van het ooit machtige boeddhistische rijk. Langs de kusten van het eiland liggen vele kilometerslange stranden met wit zand en helder water.

Ayurveda is een natuurlijke geneeswijze met een traditie van duizend jaren. Inmiddels krijgt het in Nederland steeds meer bekendheid. Ayurveda is een woord uit het Sanskriet, de taal van India waar deze geneeswijze ontwikkeld werd en letterlijk ‘wijsheid van het leven’ betekend.

Klimaat

- Droge periode van december tot maart   - Natte periode van mei tot augustus.

De warmste periode is van maart tot juni. De temperatuur ligt gedurende het hele jaar rond de 30 graden. Dat is een tropisch warm en vochtig klimaat. Voor een strandvakantie leent de Noordoost kust zich het beste in de maanden april tot september. Voor de Zuidwest kust zijn de maanden oktober tot april ideaal.

Tijdverschil

In de wintermaanden is het tijdverschil 5 uur en in de zomermaanden is het in Sri Lanka 4 uur later dan in Nederland.

Formaliteiten

Vaccinaties zijn voor een bezoek aan Sri Lanka niet verplicht. U kunt het beste contact opnemen met de GGD, zodat u een persoonlijk advies krijgt.
Het visum voor Sri Lanka is niet nodig maar uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst in Nederland.

Advies

Neem traveller cheques in Amerikaanse dollars en uw credit cards mee. Wisselen op de luchthaven bij aankomst.

De grote bevolkingsgroepen spreken ieder hun eigen taal.

  • de Singalezen Singalees.
  • de Tamils het Tamil.

 

In de toeristische gebieden en in de hotels kan men uitstekend met Engels terecht.

Land Sri Lanka
Gesproken talen Singalees, Tamil, Engels
Valuta Srilankaanse rupee (LKR)