Seychellen

 

 

De Seychellen (officieel de Republiek der Seychellen) zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

Het ideale eiland voor uw huwelijksreis

Het gehele jaar is het mogelijk om een reis te maken naar de Seychellen. De gemiddelde temperatuur is tussen de 26 en 29 graden.

Het hoofdeiland Mahé is het aanvliegeiland met ruim zeventig stranden, waarvan Beau Vallon het meest bekend is. Het binnenland is weelderig begroeid met een dicht regenwoud, waar je onvergetelijke wandelingen kunt maken. Tegenover Victoria, de gemoedelijke hoofdstad van de Seychellen, ligt het Sainte Anne Marine park. Praslin en La Digue vormen samen de perfecte Seychellen-bestemming.

Klimaat

De Seychellen kennen door het jaar heen een vrij gelijkmatig klimaat. Doordat je altijd dicht bij zee zit is de luchtvochtigheid wel hoog. Op de hoofdeilanden variëren de temperaturen van 24 °C in juli en augustus tot 30 °C in maart en april. Er valt zo’n 3.000 mm regen per jaar. De beste tijd om de Seychellen te bezoeken is van mei tot november. In die tijd voel je de passaat het sterkst en is het niet al te warm. De hoofdeilanden liggen buiten het orkaangebied.

Religie

De voornaamste godsdienst op de Seychellen is het katholicisme dat door de Fransen uit Europa werd meegebracht. De Engelsen brachten in de 19e eeuw het anglicanisme mee, maar dit sloeg niet zo aan. Ruim 87% van de Seychellois is vandaag de dag katholiek. De sociale zorg en het onderwijs worden door de Katholieke Kerk verzorgd. Zowel de Kerk als de regering keren zich tegen bepaalde ‘bijgelovige’ praktijken (waarzeggerij, dragen van amuletten enz.). De verhouding tussen Kerk en staat is uitstekend. De Kerk(en) zorgden er in de jaren negentig mede voor dat het land een democratie werd.

Er bevinden zich kleine boeddhistische, hindoeïstische, en islamitische gemeenschappen op de Seychellen. Kerkgenootschappen als de Zevendedagsadventisten en de Pinkstergemeenten groeien op de Seychellen.

Formaliteiten

Voor een bezoek aan de Seychellen is geen visum nodig. Wel dient iedere bezoeker te beschikken over een retourticket. Voor een bezoek aan dit eiland is vooraf geboekte accommodatie verplicht.

 

Land Seychellen
Oppervlakte gebied 452 km²
Gesproken talen Frans, Engels
Valuta Seychelse roepie
Visum vereisten Voor een bezoek aan de Seychellen is geen visum nodig. Wel dient iedere bezoeker te beschikken over een retourticket. Voor een bezoek aan dit eiland is vooraf geboekte accommodatie verplicht

 

 

 

Contact formulier

Characters left:  1500