Indonesie

 

 

De gastvrijheid van Indonesie kom je in geen enkel ander land tegen. Indonesië voelt als thuiskomen. De bevolking is hartverwarmend, het landschap sereen en overweldigend mooi. Van alle Aziatische landen biedt Indonesië misschien wel het hoogste serviceniveau, wat u terug zult zien in de prachtige accommodaties. Vanuit deze pareltjes kunt u tot in detail van de cultuurschatten, ongerepte eilandjes, boeiende onderwaterwereld en de verleidelijke keuken genieten. Indonesie blijft een trekpleister voor reizigers uit heel de wereld. En dat is verklaarbaar: u vindt hier tropische stranden, indrukwekkende natuur, wervelend stadsleven en u kunt overal heerlijk eten voor een habbekrats.

ERCO REIZEN biedt u de mogelijkheid uw reis zelf samen te stellen door dit prachtige land.  U kunt aangeven wanneer u vertrekken wilt, hoe lang u waar wilt verblijven, type accommodatie.. leuke boutique hotels of een super deluxe 5 sterren accommodatie.. u zegt het maar. In dit prachtige land zijn de prijzen betaalbaar maar de topservice onbetaalbaar… geweldig gewoon. U moet er zeker een keer naar toe .. vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.

Indonesië (officieel de Republiek Indonesië) is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee ’s werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren. Indonesië een groot land met verschillende eilanden, mensen, gewoontes en religie. Een land waar je de tijd moet nemen om elk eiland te verkennen.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen. In december en januari valt de meeste regen. De gemiddelde jaartemperatuur ligt in het gehele land rond de 30 graden Celsius. Afhankelijk van de moesson kennen de meeste delen van het land een regentijd en een droge periode. Alleen op Sumatra en Kalimantan is de neerslag over het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld. In december, januari en februari regent het standaard tussen Zuid-Sumatra en Oost-Timor.

Tijdsverschil

Indonesië heeft drie tijdzones:

  • Op Java en Sumatra is het 6 uur later.
  • Op Kalimantan, Sulawesi en de kleine Sunda eilanden is het 7 uur later.
  • Op de Molukken en Iran Jaya is het 8 uur later.

 

Betaalmiddelen

De munteenheid van Indonesie is rupiah (IDR).

De taal

De officiële nationale taal is Indonesisch (Bahasa Indonesia) en wordt op alle scholen onderwezen en door bijna iedere Indonesiër gesproken. Het is de taal van de handel, politiek, media, onderwijs en academici. Het Indonesisch werd voor het eerst gepromoot door de nationalisten in de jaren 20 en het werd tot officiële landstaal verheven na de onafhankelijkheid in 1945. De meeste Indonesiërs spreken meestal ook een van de honderden lokale talen (bahasa daerah). Vaak ook als eerste taal. Van de lokale talen wordt het Javaans het meest gesproken als de taal van de grootste etnische groepering. Aan de andere kant worden op het eiland Nieuw-Guinea meer dan 500 Papoea- en Austronesische talen gesproken, op een totaal van 2,7 miljoen inwoners. Een gedeelte van de oudere inwoners spreekt nog steeds in meer of mindere mate Nederlands.

De bevolking

De totale bevolking van Indonesië bestond in 2013 uit 251.160.124 miljoen inwoners. Alleen al op het eiland Java leven meer dan 130 miljoen Indonesiërs en het is daarmee het dichtstbevolkte eiland ter wereld. Ondanks het bestaan van een redelijk succesvol familieplanning-programma dat al sinds de jaren 60 in werking is, verwacht men dat de populatie in 2035 tot 315 miljoen zal groeien, gebaseerd op de huidige groeisnelheid van 1,25%. De groeisnelheid vandaag de dag is echter 1%, waardoor men schat dat in 2035 er 297 miljoen inwoners zullen zijn.

Formaliteiten

Neem contact met de GGD of uw huisarts voor de eventuele inentingen, vaccinaties of malaria profylaxe. Geef duidelijk aan welke gebieden u in Indonesië gaat bezoeken. Een visum is bij een verblijf van minder dan zestig dagen niet nodig.

Land Indonesie
Oppervlakte gebied 1.910.931 km²
Gesproken talen Indonesisch, Engels
Valuta Rupiah (IDR)
Visum vereisten Een visum is bij een verblijf van minder dan zestig dagen niet nodig.

 

Contact formulier

Characters left:  1500