22 Daagse groepsrondreis Korea - Fiji - Nieuw Zeeland - Australie € 3.500,- p.p.

   

 

22 Daagse groepsrondreis Korea-Seoul-Fiji-Nadi-Suva-Nieuw Zeeland-Auckland-Australie-Sydney - Vertrek op 14 maart 2019

 

14 MAR   AMSTERDAM - SEOUL 

15 MAR   SEOUL 

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea. De stad laat zich direct herkennen door de heerlijke geur van eten, zijn wonderbaarlijke gebouwen, uitbundige activiteiten, en de duizenden karaoke-bars. En als de zon eenmaal onder is wordt de stad verlicht met neon letters. De stad telt meer dan tien miljoen inwoners in een gebied van ‘slechts’ 600 vierkante kilometer en is ook niet voor niets een van de dichtbevolkte plekken ter wereld. Overal waar je komt zie je mensen. Het bruist er!!

Het is niet alleen een drukke metropool maar ook een stad met een rijke geschiedenis en traditie. Er staan nog oude paleizen uit de Joseon-dynastie, betegelde daken van traditionele houten hanok huisjes en authentieke winkeltjes waar ze spullen verkopen die je nog nooit hebt gezien. In de verte zie je Bukhansan National Park. ’s werelds meest bezochte nationale park.

16 MAR    SEOUL STADSTOUR

17 MAR    SEOUL - FIJI/NADI 

18 MAR    FIJI/NADI 

Nadi (uitgesproken als Nandi) is de op drie na grootste plaats van Fiji, maar heeft de grootste concentratie van hotels in Fiji. Net ten noorden van het plaatse ligt de internationale luchthaven van Fiji, Fiji International Airport. De stad ligt aan de westzijde van het hoofdeiland Viti Levu, temidden van een grote vruchtbare kustvlakte. Nadi telt ca. 45.000 inwoners, het vormt een multiraciale samenleving. Veel inwoners zijn van Indiase of Fijiaanse afkomst. Derhalve is Nadi een centrum voor het hindoeïsme en de islam. De Sri Siva Subramaniya tempel is een bekende locatie voor pelgrims.

De voornaamste bron van inkomen voor de stad is het toerisme, gevolgd door de suikerrietproductie. In de stad zelf vormen de winkelstraat, de marktplaats, de Handicraft Market en de Sri Siva Subramaniya Swami Temple de belangrijkste attracties. Buiten de stad zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de Garden of the Sleeping Giant, Sabeto Hot Springs and Mud Pool. Er kunnen dagexcursies worden gemaakt naar de tropische eilanden voor de kust of zeiltochten in Nadi Bay.

19 MAR    NADI - STADSTOUR

20 MAR    NADI 

21 MAR    NADI...HOLI-VIERING

22 MAR    NADI - SUVA 

In 1952 werd Suva officieel de grootste stad van Fiji. Het klimaat is drukkend maar de stad zit vol met historie en charme. Bezaaid met palmbomen, versierd met kleurige koloniale gebouwen en bewoond door buitengewoon vriendelijke mensen is dit eiland zeer zeker een bezoek waard! Het is weliswaar een stuk minder paradijselijk dan de bounty eilanden enkele kilometers verderop maar ook Suva heeft zijn charme en een interessante geschiedenis. In de smalle steegjes rondom Cumming Street, valt de historie niet te ontkennen. Oude, statige gebouwen met trotse balkons overschaduwen de stoepen met sierlijke poortjes. Het centrum bruist al sinds koloniale tijden.

23 MAR    SUVA - STADSTOUR

24 MAR    SUVA - NADI 

25 MAR    NADI – NIEUW ZEELAND - AUCKLAND 

In Auckland zijn veel nationaliteiten vertegenwoordigd en het is dan ook de meest multiculturele stad van Nieuw-Zeeland. Ook is het de stad met de grootste Polynesische gemeenschap ter wereld. Het gros van de bevolking is van Europese (vooral Britse) afkomst, maar er zijn aanzienlijke groepen Māori, Aziaten en Polynesiérs. Vergeleken met de rest van het land is de Aziatische gemeenschap ruim vertegenwoordigd. De meeste nieuwe immigranten komen in Auckland te wonen, voor een deel vanwege de grote arbeidsmarkt.

Auckland staat bekend als de "City of Sails" omdat er in de haven circa 135.000 jachten liggen. Er zijn veel cafés, restaurants en clubs. High Street, Queen Street, Ponsonby Road en Karangahape Road zijn bekende straten. Newmark en Parnell zijn winkelcentra.

26 MAR    AUCKLAND - STADSTOUR

27 MAR    AUCKLAND – DAGEXCURSIE

28 MAR    AUCKLAND – VRIJE DAG TER ZELFBESTEDING 

29 MAR    AUCKLAND – AUSTRALIE - SYDNEY  

Sydney is de droom van elke wereldreiziger: het is er 99% prachtig weer, het heeft vele iconische bezienswaardigheden, prachtige stranden en er is altijd genoeg te doen. Sydney moet je gewoon ééns in je leven gezien en beleefd hebben. Geniet van de schoonheid van Sydney Harbour en neem een kijkje in het iconische Opera House, dwaal door de historische straatjes en sluit je dag af met een wandeling over het zachte zand van Bondi Beach.

Het symbool en meest gefotografeerde plekje van Sydney is natuurlijk het Sydney Opera House. Het bijzondere gebouw ligt aan de haven en het schelpvormige dak zou de gespannen zeilen van een zeilboot moeten voorstellen. Het bekendste stadsstrand van Sydney is Bondi Beach. Het strand staat op vele ansichtkaarten en was het decor van tientallen films en televisieseries. Het strand ligt daarnaast op slechts 10 kilometer afstand van het stadscentrum, dus kun je een dagje sightseeing prima combineren met een uurtje aan het strand.

Nog zo’n Australische landmark is de enorme stalen Harbour Bridge. De 1149 meter lange brug is zó breed dat er acht rijstroken, twee treinsporen, een voetpad en een fietspad naast elkaar passen. Sydney heeft drie botanische tuinen, maar de prachtige Royal Botanical Gardens worden het meest bezocht. De tuin werd geopend in 1816 en behoort tot de belangrijkste botanische instituten ter wereld. Deze groene oase is net zo groot als 30 voetballen en ligt midden in de stad, ten zuidoosten van het Opera House.

Voor een avondje uit moet je in de wijk Darling Harbour zijn. Hier vind je talloze restaurants, theaters, musea en winkelcentra, en er worden het hele jaar door evenementen georganiseerd. Je hebt er geweldig uitzicht over het water en overdag maak je er dan ook heerlijke wandelingen langs de historische kade. ’s Avonds kun je eten bij internationale restaurants, en de avond afsluiten in een hippe nachtclub. De meeste disco’s en restaurants zitten verspreid over King Street Wharf en Cockle Bay.

30 MAR    SYDNEY  - STADSTOUR

31 MAR    DAGEXCURSIE CANBERRA   

01 APR     SYDNEY -  Vrije dag ter zelfbesteding

02 APR     SYDNEY -  Vrije dag ter zelfbesteding

03 APR     SYDNEY- SEOUL 

04 APR     SYDNEY – AMSTERDAM

 

Reissom € 3.500,- p.p.

Visumkosten € 80,- p.p.

Inclusief:

  • Vliegtickets
  • Luchthavenbelastingen
  • Hotels
  • Ontbijt
  • Transfers
  • Tours zoals vermeld

 

Niet bij de prijs inbegrepen zijn:

  • Reis- en Annuleringsverzekering, Lunch , Diner, Optionele excursies
  • Boekingskosten eenmalig € 22,50
  • Calamiteitenfonds € 2,50
  • Niet genoemde (onvoorziene) kosten

 

Prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid in de goedkoopste klasse 

Geen ontbijt in Australie – ontbijt kost ca. € 15,- p.p.

 

    

Contact formulier

Characters left:  1500