Algemeen Informatie Mauritius

 

 

Mauritius is een exotisch droomparadijs met een weelderige vegetatie, wuivende suikerrietplantages en uitgedoofde vulkaankraters. Het eiland maakt, samen met de eilanden La Reunion en Rodrigues, deel uit van de Mascareignes Archipel in de Indische Oceaan

 

De mooiste stranden

Het eiland Mauritius biedt veel meer dan mooie stranden. In het binnenland is een schat aan natuur en architectuur om van te genieten. Er zijn nationale parken, tempels, kerken en moskeeën. Diverse tempels in Port-Louis en in Curepipe herinneren aan de Franse en Engelse koloniale tijd.

De mooiste stranden van de wereld – die je niet mag missen:

 • Flic en Flac;
 • Pointe-aux-Piments;
 • Pereybere;
 • Balaclava;
 • Tamarin;
 • Trou-aux-Biches;
 • Montchoisy;
 • Cap Malheureux;
 • Belle Mare;
 • Trou d’Eau Douce

 

Het eiland Mauritius is ontstaan door vulkanische activiteit en alle kenmerken daarvan zijn duidelijk zichtbaar: uitgebluste kraters zoals bijvoorbeeld die van Trou-aux-Cerfs, met een diameter van 370 m en 100 m diep. Duizelingwekkend! Grand Bassin, een andere uitgewerkte krater, met een hoogte van 702 m, is een al even schitterende plek. In februari verdringen de Hindoes zich er in de tempels op de oever, om Maha Shivratree te vieren. Het plateau is omgeven door bergkammen die tot 1000 m hoog reiken, waaronder de beroemde Pieter Both (823m). Er zijn talloze tochten en wandelingen aangegeven waarbij men het eiland vanuit de hoogte kan ontdekken: een landschap met een rijke schakering aan tinten groen en een oceaan waar het smaragdgroen overgaat in het blauw van de lucht. Al deze kleurschakeringen zijn het best te bewonderen bij Creve-Coeur, aan de voet van de Pieter Both. Goede raad voor alle wandelaars die barsten van energie: Kanaka Krater, een gedeeltelijk uitgedoofde vulkaan, is bereikbaar via spannend lastige paadjes die dwars door de theeplantages voeren.

In Plaine Champagne en in de uitlopers van de Riviere Noire groeien tropische bomen uit de oertijd, zoals bijvoorbeeld in het Foret de Macchabee: vlechthout, makaks, eucalyptus, ebbenhout…

Hier nestelen ook zeldzame vogels zoals de roze duif en de “paille-en-queue”. Er is een overvloed aan varens en wilde orchideeen.

Het eiland Mauritius is een grote tropische tuin. De suikerrietvelden beheersen het beeld en slingeren door het landschap. Wie een wandeling maakt door de theeplantages waant zich in India. Het fraaie groen van de velden te Curepipe en Vacoas doet denken aan Engeland, terwijl iets verderop, richting de oostkust, het landschap meer Afrikaans lijkt.

Niet te missen:

De schitterende botanische tuin van Pamplemousses die wereldvermaard is vanwege zijn eeuwenoude bomen, koninklijke palmen en reusachtige waterlelies.

De altijd lachende en gastvrije bevolking (1,3 miljoen) is een mix van allerlei culturen.

In Mauritius wacht de bezoeker een warme verrassing: naast de onvergelijkbaar mooie lagunes en schitterende stranden is er de buitengewoon grote etnische en culturele diversiteit van de inwoners: een verbazend mozaïek van rassen, in de loop der eeuwen hierheen gekomen uit Europa, Afrika, Azië en Madagascar. Allen hebben hun eigen gebruiken, talen en godsdiensten meegebracht die steeds levend en in ere gehouden worden waar de talrijke religieuze feesten gedurende het hele jaar de getuigen van zijn. Toch smelt alles te samen tot een gemeenschappelijke Mauritiaanse samenleving. Dit is vooral toe te schrijven aan het gebruik van de creoolse taal, maar ook aan de zeer actieve literatuurbeoefening, en aan de nationale dans, de Sega.

Gastronomie – de beste restaurants

 • Le Pescator;
 • La Bonne Marmite;
 • Le Cafe du Vieux Conseil;
 • Le Carri Poule;
 • Le Bistrot des Iles;
 • Ocean Restaurant;
 • Indra;
 • Le Cle des Champs;
 • La Varangue sur Morne;
 • Le Nirvana;
 • Le Palais;
 • Le Tamjore;

Klimaat

Mauritius is een vier-seizoenenbestemming. De warme tijd loopt van november tot april. Er is een lichte neiging tot kleine cyclonen tussen half december en dan is het wat minder warm. De temperatuur van het zeewater komt nooit onder de 22 graden.

Tijdverschil

Het is er later dan in de Benelux;
+ 3 uur van november t/m maart.
+ 2 uur van april t/m oktober.

Formaliteiten

Er zijn geen vaccinaties nodig. Een paspoort is noodzakelijk en moet geldig zijn tot zes maanden na terugkomst. Er geldt geen visumplicht voor degenen die een EU – of Zwitsers paspoort hebben.

Betaalmogelijkheden

De munteenheid is de Mauritiaanse Roepie. 1 Euro is circa 34 Roepies (jan ’09). Voor contant geld zijn er geldautomaten. Banken en hotels accepteren credit cards.

De Taal

De officiële taal is Engels. Maar in de omgang met elkaar komt het Frans recht uit het hart. Iedereen spreekt dit. Net zoals het inheemse Creools, dat in feite de nationale taal is.

Dus, wie genoeg heeft van alle beperkingen door grenzen, religie of ras, moet een reis maken naar dit land om te zien hoe men in vrede en harmonie met elkaar leeft op het eiland Mauritius!

 

Fooien

Op Mauritius is het gebruikelijk om gidsen, kruiers en hotelpersoneel een fooi van gemiddeld 10% te geven. Het kamermeisje maak je blij met een fooi van ongeveer 1 euro per dag. Maar alsnog is dit naar uw keuze. Dit is zeker niet verplicht!  

 

Land Mauritius
Oppervlakte  gebied       1.969 km²
Gesproken talen Frans, Creools, Engels
Valuta Mauritiaanse Roepie
Visum vereisten Een paspoort is noodzakelijk en moet geldig zijn tot zes maanden na terugkomst. Er geldt geen visumplicht voor degenen die een EU - of Zwitsers paspoort hebben.

Hotels

 

Wij kunnen ieder gewenst hotel / resort voor u boeken.

Hierbij een greep uit de meest populaire accomodaties. Staat uw keus er niet bij - vraag een offerte en geef aan welke accomodatie uw voorkeur heeft.

 

Hotel Mauricia Beachcomber Resort & Spa 4*

Villa Caroline Beach Hotel 3* plus

Veranda Grand Baie 3* Plus

Zilwa Attitude 4* Plus

Belle Mare Plage Hotel 5*

Be Cosy Aparthotel 3* plus

Contact formulier

Characters left:  1500