Thailand

 

 

 

Vakantiebestemming Thailand


Het land van de glimlach. Thailand heeft veel te bieden waaronder Boeddhistische Tempels, goedkope goederen op de lokale markten en prachtige stranden.
Thailand met circa 60 miljoen inwoners en gelegen in Zuid Oost Azië met als buurlanden Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en Maleisië wordt ook wel het Land van de Glimlach genoemd. De glimlach is in Thailand een natuurlijk aspect van het leven die gebaseerd is op een sterk gevoel van eigenwaarde welke typerend is voor de Thaise identiteit. Het land wordt gekenmerkt door een weelderige begroeiing en is in landschappelijk opzicht te onderscheiden in vier gebieden.

Het noorden is bergachtig met als hoogste punt de Doi Inthanon (2596m). Deze streek is begroeid met teakwouden, rijstvelden en regenwoud en kenmerkt zich ook door de aanwezigheid van de vele bergstammen die in het grensgebied van Birma en Laos huizen.
Het noordoosten, ook wel Isaan genoemd, wordt begrensd door de Mekong rivier in het noorden en de grens met Cambodja in het zuiden. Dit gebied is nog nauwelijks toeristisch ontwikkeld en geeft dan nog de mogelijkheid om de Thai in hun oorspronkelijke leefwijze te aanschouwen.
Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt en is rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden zoals de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya. De belangrijkste rivier van Thailand, de Chao Phraya, stroomt door dit gebied om vervolgens uit te monden in de Golf van Thailand, iets ten zuiden van Bangkok.
Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische vegetatie en is het meest toeristische gebied. Voor de kust liggen eilandjes met paradijselijke stranden. De bekendste hiervan zijn Koh Samui en het schiereiland Phuket.

Klimaat
Thailand kent drie seizoenen:
het hete seizoen van maart tot midden juni.
het regenseizoen van juni tot oktober.
het “koele” seizoen van november tot en met maart.
Voor mensen uit ons klimaat is Thailand echter het gehele jaar een warm land.

Tijdverschil
Het tijdverschil met Thailand bedraagt in de zomer 5 uur en in de winter is het in Thailand 6 uur later.

Formaliteiten
Voor een bezoek aan Thailand zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden. Laat u adviseren over de samenstelling van een gedegen reisapotheek door de GGD of door uw huisarts.
U dient in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor een verblijf tot 30 dagen is geen visum vereist. Houdt u aan het einde van de reis rekening met de vertrekbelasting op het vliegveld te betalen van 500 Bath. Voor binnenlandse vluchten is dit 50 Baht.

Betaalmogelijkheden
De munteenheid is de Thaise Baht (THB). Het heeft geen zin deze reeds in Nederland te kopen. De koers is hier hoogst ongunstig. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. Travellers’ cheques (in USD) worden geaccepteerd. Op veel plaatsen kunt u ook euro’s wisselen. Vrijwel alle grotere plaatsen in Thailand hebben bankautomaten waar u met uw pinpas (bank of postkantoor) contant geld kunt opnemen. Betalen met credit cards kunt u in hotels, grote winkels en een aantal restaurants.

De taal
In Thailand wonen de volgende bevolkingsgroepen: Thai 80%, Chinezen 12%, Maleiers 4%, Khmer 1,5% en Mon 0,9%. De officiele taal is het Thai. In hotels en internationale restaurants kunt u met Engels terecht. Mensen die niet in de toeristische industrie werkzaam zijn spreken nauwelijks Engels.

Land                       :  Thailand
Oppervlakte gebied  :  513.120 km²
Gesproken talen      :   Thai
Valuta                    :   Thaise Baht (THB)
Visum vereisten      :   Voor een verblijf tot 30 dagen is geen visum vereist. U dient in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig zijn

Contact formulier

Characters left:  1500