Suriname

 

 

Over Suriname

Suriname ligt in het noorden van Zuid-Amerika, aan de Atlantische Oceaan. Het westen van Suriname wordt begrensd door Guyana, in het oosten door een Franse kolonie: Frans-Guyana. Het zuiden wordt begrensd door Brazilië. Suriname heeft een democratisch gekozen regering over een heterogene bevolking.

 

De binnenstad van Paramaribo als hoofdstad van Suriname is bruisend van aard. In de vroege morgen maakt men zich op voor het dagelijks werk, onder het genot van iets warms of iets fris.

Groot Paramaribo is uniek om zijn oud-hollandse architektuur, zo is het Waterkant, Fort Zeelandia, Het Presidentieel Paleis en de Palmentuin een streling voor het oog, waarbij de lokale temperatuur met fijne zachte windstoten het zo aangenaam maken dat u werkelijk het gevoel van rust hebt gevonden.
Het land bestaat uit verschillende landschappen en kenmerkt zich door zijn uitgestrekte tropische regenwouden en de vele rivieren. De rivieren monden in het noorden uit in de Atlantische Oceaan en in het zuiden gaan ze op in het grote Amazone regenwoud.

District Nickerie heeft veel recreatiemogelijkheden. Een van hen is het bekende netvissen en hengelen. U kunt ook gaan picknicken of gewoon een wandelingetje maken in de afgelegen polders.

Het Binnenland van Suriname

In het zuiden vindt u bergen zoals de Tafelberg en het Duivelsei, dat zeker bezichtigenswaardig is. Het berglandschap gaat over in een Savanne, een groot uitgestrekte oppervlakte die op haar beurt overgaat in het Tropisch oerwoud. Vanwege het lichte heuvel berglandschap komen de verbluffende Zuivere Kwartzanden voor in Suriname.

Het klimaat

Het gehele jaar door heeft Suriname een aangenaam klimaat, met vochtige en droge perioden, altijd zachte passaatwinden. De gemiddelde temperatuur is overdag rond 29 graden. De grote droge tijd is van augustus tot november, waarna de kleine regentijd het tropisch oerwoud van water zal voorzien tot eind februari. Suriname kan het gehele jaar worden bezocht.

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is het 4 uur vroeger, anders is het tijdverschil 5 uur.

Formaliteiten

De nodige vaccinaties zijn verplicht, de plaatselijke GGD of huisarts kan u hierover voorlichten.          U heeft een toeristenkaart nodig om het land in te kunnen.

Om de Toeristenkaart te kunnen kopen dient u te kunnen overleggen:
– Een geldig paspoort (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)
– Een retour ticket ***

Vereiste aanvullende informatie:
Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de visumaanvraag/aankoop Toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt. Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte – niet ouder dan 6 maanden – , een kopie v/h trouwboekje, beschikking Rechtbank, etc.
Omdat de bewijzen niet aan u worden teruggegeven, mag een duidelijk leesbare kopie worden ingediend. Let wel: Een exemplaar v/d bewijzen dient u ook in bezit te hebben bij aankomst in Suriname.

Indien een minderjarige niet in gezelschap v/d ouder(s)/voogd(es) reist, is het volgende vereist :
een toestemmingsverklaring ondertekend (met de datum v/d reis) door tenminste 1 (één) ouder/voogd met wettig gezag ,  kopie van het paspoort of legitimatiebewijs v/d desbetreffende ouder/voogd  en een bewijs van ouderschap/voogdijschap en wettig gezag (bijvoorbeeld: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte – niet ouder dan 6 maanden- , een kopie v/h trouwboekje, beschikking Rechtbank, etc.)

De balies RC167 en RC168 van de Visumafdeling v/h Consulaat Generaal te Amsterdam, zijn vanaf 25 november 2011 te bereiken via Vertrekhal 3, ingang A van Schiphol.

Betaalmogelijkheden

De munteenheid is de Surinaamse Dollar (SRD). De euro wordt overal geaccepteerd evenals de Amerikaanse dollar. Wij adviseren travellercheques of een creditcard mee te nemen. Een creditcard is bijvoorbeeld praktisch bij het huren van een auto.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar ook de talen van de verschillende bevolkingsgroepen worden gesproken.

Land Suriname
Oppervlakte gebied 163.820 km²
Gesproken talen Nederlands
Valuta Surinaamse Dollar (SRD)
Visum vereisten Voor een bezoek is een toeristenkaart vereist. Deze kunt u op Schiphol kopen voor € 30,- per kaart per persoon. De toeristenkaart kan slechts voor 1 (één) reis gebruikt worden. De toeristenkaart wordt niet gehecht in het paspoort. Voor de toeristenkaart hoeft u geen visumformulier en pasfoto in te dienen. U kunt nog steeds een visum voor 3 jaar of een zakenvisum aanvragen. Dat moet geschieden conform de geldende regels en procedures van de Visum-Instructie.

 

 

Nieuws

 

*** Aanbiedingen naar Suriname ***

 

KLM heeft een nieuwe tarievenstructuur voor Economy Class-tickets op vluchten ingevoerd.

Voortaan is er de keuze uit drie opties: Light, Standard en Flex.

Volgens KLM kunnen reizigers hiermee hun reis beter afstemmen op hun persoonlijke wensen.

  • Light is bedoeld voor passagiers die op zoek zijn naar het laagst mogelijke tarief en alleen met handbagage reizen.
  • Standard biedt passagiers de mogelijkheid één stuk ruimbagage in te checken en het ticket tegen betaling te wijzigen.
  • Flex is inclusief ruimbagage, Sky Priority-service op luchthavens en de mogelijkheid om het ticket zonder kosten te wijzigen of te annuleren.

De prijsverschillen zijn aanzienlijk.

Light-tickets naar bijvoorbeeld Paramaribo worden aangeboden vanaf  € 715,- zonder koffers maar met handbagage van 12 kg

Standard-tickets vanaf € 775,-  met 2 x koffers van 23 kg elk en 12 kg handbagage. U bent niet verplicht 2 koffers mee te nemen – u mag ook met 1 koffer reizen voor dit tarief.

Overigens zit er verschil in het aantal Flying Blue Award Miles dat passagiers met de verschillende opties kunnen verdienen.

Het blijft volgens KLM mogelijk om het ticket verder op maat te maken door extra services toe te voegen.

Bijvoorbeeld door aan een Light-ticket ruimbagage toe te voegen, of bij een Standard-ticket Economy Comfort voor meer beenruimte te boeken.

Dat kan meteen bij boeking of op een later moment.

Reizen

Er zijn regelmatig aanbiedngen naar Suriname met de KLM en de SLM - informeer hier even telefonisch naar.

 

SLM  € 740,- 2x koffer 25kg /handbagage 10kg

KLM  € 740,- 2x koffer 23kg /handbagage 12kg

 

Tarieven zijn afhankelijk van beschikbaarheid in de aanbiedingsklasse.

Contact formulier

Characters left:  1500