Sri Lanka 15 daagse rondreis € 1.350,- p.p.

 

 

 De liefhebbers van cultuur zijn op Sri Lanka aan het juiste adres. Het eiland heeft een historische achtergrond waarbij o.a. de Nederlands, Portugezen en Engelsen een rol hebben gespeeld.  De invloeden hiervan zijn vooral op de kustgebieden nog goed merkbaar. Ook in Colombo, Negombo en Galle is de Nederlandse architectuur uit de koloniale tijd bewaard gebleven. 

 

Dag 01 Amsterdam – Colombo

Dag 02 Aankomst Negombo

Dag 03  Negombo – Yapahuwa

Dag 04  Yapahuwa – Anuradhapura

Dag 05  Anuradhapura – Habarana – Polonnaruwa

Dag 06  Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy

Dag 07  Kandy – Pinnawela

Dag 08  Kandy

Dag 09  Kandy – Bandarawela

Dag 10  Nuwara Eliya/Bandarwela – Tissamaharama

Dag 11  Tissamaharam – Galle – Hikkaduwa

Dag 12  Hikkaduwa

Dag 13  Hikkaduwa

Dag 14  Hikkaduwa – Colombo

Dag 15  Colombo – Amsterdam

Dag 16 Aankomst Amsterdam

 

1. Amsterdam – Sri Lanka ( Colombo)

Vertrek v.a Amsterdam met Air Lanka naar Colombo.

2. Negombo
Bij aankomst in de ochtend wordt u verwelkomd op de luchthaven. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel om even lekker bij te komen van de vlucht. U verblijft in het Camelot Beach hotel in Negombo. In de middag kuntu alvast uw eerste indrukken opmaken tijdens de stadstour van Negombo. Negombo was tijdens het koloniale tijdperk een  belangrijke plaats omdat er veel wilde kaneel in de  omgeving groeide. In het centrum zijn enkele herinneringen aan de Hollandse periode te zien, waaronder een fort en katholieke Kerk. Tevens bezoekt u de lokale vissersmarkt.

3. Negombo-Yapahuwa
Na het ontbijt vertrekt u naar Yapahuwa via Kurunegala. Deze mooie rit is een leuke eerste kennismaking met
het groene binnenland van Sri Lanka. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft in Hotel Yapahuwa Paradise.

4. Yapahuwa-Anuradhapura
Vanuit Yapahuwa rijden we naar Anuradhapura. Dit is de grootste stad van het oude Sri Lanka en was meer dan duizend jaar het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt gezien als de hoofstad van het boeddhisme. U  bezoekt hier een grote stoepa. In Anuradhapura zijn er diverse bouwwerken en overblijfselen te zien van het Boeddhisme waaronder beelden en oude kloosters. Overnachting in Anuradhapura in het  Miridiya Hotel .

5. Anuradhapura-Habarana -Polonnaruwa
Vandaag vertrekt u naar Polonnaruwa ( via Habarana) waar u evt. per fiets een stadstour kan ondernemen. In  de middeleeuwen was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka, hierdoor zijn er enkele magnifieke overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. U neemt onder andere een kijkje bij de ruïnes van het Koninklijk paleis, de Gal Viharaya( drie mooie beelden van Boeddha in verschillende houdingen, ingekerfd in een rots) en het Lotusbad. Wederom een dag vol culturele hoogtepunten. Overnachting in het  Royal Lotus Hotel  in Polonnaruwa.

6. Polonnaruwa-Sigiriya-Kandy
Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar Kandy. Onderweg maakt u een stop in Sigiriya en begint u aan de uitdagende klim van de beroemde ‘Leeuwenrots’die torenhoog boven de omgeving uitsteekt. Via smalle trappen bereikt u de ‘spiegelwand’ met zijn meer dan 1000 jaar oude muurschilderingen en beroemde fresco’s van de maagden van Sigiriya. Het is belangrijk de beklimming in eigen tempo uit te voeren maar eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht de beklimming meer dan waard! Na deze inspannende tocht kunt u bijkomen tijdens een rit in een ossenwagen. Vanuit deze kar heeft u mooi uitzicht op de rots en haar omliggende groene omgeving. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Kandy.(105km). Overnachting in Thilanka Hotel in Kandy.

7. Kandy – Pinnawela
Na een heerlijk ontbijt vervolgt de tour zich naar het Pinnawela Olifanten weeshuis. U kunt hier de wilde olifanten zien en evt. voeren. Vervolgens gaat de reis naar Kandy. De stad Kandy, het historisch bolwerk van de Singalese cultuur van het eiland, is ook tegenwoordig nog een levendig centrum van traditionele kunstnijverheid, en religieuze pracht en praal. We brengen een bezoek aan de Tempel van de Tand. De belangrijkste Boeddhistische tempel, waar de Tand van Boeddha, de heiligste relikwie wordt bewaard. We maken een rit rondom het meer en verkennen de stad per riksja! Een leuke en originele manier om de verschillende wijken van Kandy te bekijken. Onderweg maken we een stop bij de royal botanische tuin waar u kennis maakt met de plaatselijke specerijen. Enroute een bezoek aan Daladamaligawa. De dag wordt afgesloten met een culturele dansshow. Overnachting in Kandy in het  Thilanka Hotel.

8. Kandy – Vrije dag (optie Ravana Trail)

9. Kandy – Bandarawela – Nuwara Eliya
’s Ochtends vetrekt u eerst naar Bandarawela, bezoekt onderweg de theeplantages en theefabriek in Labookelle.Vervolgens een kleine stop bij de Rambodda watervalllen en de Hanoeman tempel in Rambodda. Vervolgens  richting Nuwara Eliya dat ook wel ‘klein Engeland in de heuvel’ wordt genoemd. Deze plaats is gelegen in het hart van de landelijke theeproductie en hier wordt een belangrijk deel van ’s werelds beste thee geproduceerd, zoals de beroemde Ceylon thee. Overnachting in Nuwara Eliya in het Galway Forest Hotel of in Bandarwela Hotel Bandarwela

10. Nuwara Eliya / Bandarwela-Tissamaharama
Na het ontbijt vertrekt Tissamaharama. Enroute een bezoek aan Rawana Watervallen in Ella. In de middag een bezoek aan het Yala Park per jeep. U hebt een grote kans om hier wilde olifanten, wilde zwijnen, buffels, krokodillen en wellicht een luipaard te spotten. Ook de vogelliefhebber kan zijn hart hier ophalen. Overnachting in het Priyankara Hotel of Sanhinda in Tissamaharam

11. Tissamaharam- Galle – Hikkaduwa
Galle is vooral bekend vanwege de achtergelaten sporen van de Nederlandse koloniale tijd. U bezoekt o.a. het fort van de V.O.C. en Stilt Fisherman’s in Ahangama. Dit fort is oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen en afgebouwd door de Nederlanders. U overnacht in hotel Super Corals in Hikkaduwa.  

12-13  Hikkaduwa
Vrije dagen ter zelfbesteding. Uw overnacht in het Super Coras Hotel.

14. Hikkaduwa – Negombo
Na het ontbijt gaat u naar Negombo met onderweg een bezoek aan Colombo – stad en u krijgt even de gelegenheid om te winkelen in de stad. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft in het Camelot beach hotel in Negombo.

15. Colombo – Amsterdam
In de ochtend wordt u opgehaald en naar de airport gebracht voor de reis naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.

De prijzen voor 15 daagse rondreis Sri Lanka zijn:

Volwassen € 1.350,- p.p. ( 2-persoonskamer), in prive-auto op basis van min. 6 personen
Volwassen € 1.450,- p.p. ( 2-persoons basis), in prive-auto op basis van min. 4 personen
Volwassen € 1.495,- p.p. ( 2-persoonskamer), in prive-auto op basis van min. 2 personen

Kinderkorting 2 tot 12 jaar € 130,-, Korting van € 15,- p.p. bij boeking van een 3-pers kamer, 1-persoons toeslag € 250,-

Bij de prijs inbegrepen zijn:
Retourticket Amsterdam – Colombo met Air Lanka / Emirates / wel Qatar Airways in de goedkoopste klasse, genoemde of gelijkwaardige hotels op basis van 2-persoonskamer, dagelijks ontbijt en diner genoemde tours en transfers volgens programma in airconditioned prive auto met chauffeur( tevens uw lokale gids), Culturele show in Kandy, Jeep safari in het Yala Park (excl. entreegeld).

Niet bij de prijs inbegrepen zijn:
Entreegelden gemiddeld 95,- p.p (afhankelijk wat u wilt bezoeken), Visum kosten (Luchthaven kopen ca. Euro 35,- ) Boekingskosten eenmalig € 22,50 , Calamiteitenfonds € 2,50 , Reis- en annulering verzekeringen, Fooien, lunch  e.d.

Info:

Uw Ned. paspoort dient min. 6 maanden geldig te zijn. Raadpleeg uw huisarts voor eventuele vaccinaties, U reist naar Sri Lanka, neemt de informatie over het land goed door( zoals: gewoontes , klimaat, munteenheid, taal, drinkwater, eten, geschiedenis, religie etc.)

Vraag om informatie als een of ander niet duidelijk is.

 

 

Contact formulier

Characters left:  1500