Mauritius Excursies

  

       

 

Er is van alles te doen op dit prachtig eiland. Wij hebben na 25 jaar ervaring op Mauritius een viertal excursies samengesteld die u de meest beroemde highlights van het eiland laat zien. U kunt deze excursies ook los boeken. De kosten per excursie zijn € 25,- per persoon.

 

-1- Noord Mauritius 
 
Grand Bay is het eerste gebied van Mauritius waarin de toeristenbranche zich vestigde.  Vele winkels en restaurantjes, bars en cafe’s maken Grand Bay een levendig gebied voor zowel de tourist als de Mauritianen zelf.  Het mooie Pereybere strand is populair vanwege zijn shoppingfacilities, restaurants en pubs.Triolet Shivale is de langste dorp op het eiland. In Triolet bevindt zich de grootste Hindu tempel, die reeds in 1819 is gebouwd ter ere van de Hindu goden Shiva en Brahma. 
 

-2- Oost Mauritius 
 
Het oosten van Mauritius is zeer populair vanwege de kustgebied Belle Mare. Bij het Belle Mare bevinden zich vele hotels, maar ook een aantal openbare niet bebouwde stranden. Flacq market is de zeer populaire openlucht markt die door vele Mauritianen en niet Mauritianen wordt bezocht. Onvergetelijke zwem- en pleziermomenten kan men krijgen bij de Waterpark Leisure Village, een zwemparadijs aan Coastal Road, Belle Mare. Wat u zeker dient te bezoeken is het Ile aux Cerfs. Ile aux Cerfs is een paradijs voor water-sporters en heeft het mooiste strand van Mauritius. Het is een onbewoond eiland op 10 minuten vaarafstand van Mauritius. Sinds kort is er ook een 18 hole golfbaan gebouwd op het eiland. 
 

-3- Zuid Mauritius 
 
In Vieux Grand Port vindt men de oudste ruines van Mauritius, de nederzettingen van de eerste Nederlanders op Mauritius. Mahebourg is een voornaamste visdorpen van Mauritius. Bij Souillac is ook Gris Gris, waar men een zeer bijzonder uitzicht heeft.
West – Mauritius 
 

-4- West Mauritius 

In West Mauritius bevinden zich de Martello torens en Chamarel Village. In Casela is er het vogelpark van 25 hectares groot, waar zich 140 vogelsoorten bevinden, tijgers, apen en veel andere dieren.