18 daagse reis Mauritius & Dubai € 1.475,- p.p.

 

 

 

Dag 01: Amsterdam - Dubai
Vertrek vanaf Amsterdam naar Dubai. De vlucht vertrekt in de avond.

Dag 02: Dubai
Aankomst in de ochtend. U wordt opgehaald en naar uw accomodatie gebracht. Vrije dag om uit te rusten.

Dag 03: Dubai
Vrije dag ter zelfbesteding. U kunt desgewenst een tour boeken.

Dag 04: Dubai
Vrije dag ter zelfbesteding. U kunt desgewenst een tour boeken.

Dag 05: Dubai - Mauritius
In de middaguren komt u aan op Mauritius. Onze vertegenwoordiger staat reeds klaar om u te verwelkomen om dit prachtig eiland. Onderweg naar uw verblijf dat ca. 1,5 uur heeft u de tijd om al de nodige dingen te weten te komen van uw begeleider. Bij aankomst bij uw verblijf checked u in en heeft u de rest van de dag vrij.

Dag 06: Port Louis
Op afgesproken tijdstip staat uw vervoer en gids reeds klaar om samen met u aan de excursie te beginnen naar Rose Hill, Port Louis (hoofdstad van Mauritius), Waterfront Market en Crater.

Beau Bassin-Rose Hill is een stad in het district Plaines Wilhems. De plaats is ontstaan uit de fusie van de plaatsen Beau-Bassin en Rose Hill en is de hoofdstad van het district Plaines Wilhems. De stad telt 96.000 inwoners en is de op twee na grootste van het land. Rose Hill ontstond aan het einde van de 18e eeuw.

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius en tevens het zakencentrum van dit eiland.  Het is een vrijhaven gelegen aan de Indische Oceaan in het gelijknamige district. Port Louis werd rond 1735 door de Fransen gesticht en werd vernoemd naar koning Lodewijk XV

Le Caudan Waterfront voorziet in alle behoeften te eten op een bijzondere locatie met een prachtig uitzicht over de haven van Port Louis. Het aanbod varieert van verfijnde internationale standaard restaurants met live entertainment, typisch Mauritiaanse, Oost-of West-keuken tot lichtere snacks uit relaxte koffiebars (met een panoramisch uitzicht), gebakjes en verfrissende ijsjes om de hitte te verslaan.  De plaatselijke bevolking doet na het werk een drankje in een gezellig cafe of maakt een keuze voor het diner in de fast food outlet van de Food Court. De kleurrijke parasols van het Food Court voegen een vleugje gezelligheid toe. 

Dag 07: Vrije dag
U heeft vandaag geheel de dag vrij ter zelfbesteding.

Dag 08: Dagtour
Excursie naar de bekende Mandirs (tempels), Grand Bassin, Ganga Talao, Curepipe en Floreal.

Grand Bassin (Ganga Talao), deze plek is omgedoopt tot een heilige plek sinds het verhaal zich voordoet dat de God Shiva tijdens zijn reis door de lucht met zijn vrouw Parvati  een druppel ganges-water uit de kan liet vallen toen hij over de krater heen vloog. Hierna is dit heilige meer ontstaan. Duizenden hindoes trekken jaarlijks naar dit meer tijdens het Maha Shivratri festival.

Curepipe ligt in het midden van het eiland op het Centrale Plateau op een hoogte van 550 m. Curepipe, bijg. de Lichtstad, is de op een na grootste stad van Mauritius. Het is centraal gelegen op de heuvels van het eiland, in het district Plaines Wilhelms. Omwille van zijn vochtig en kil weer, wordt het de meest Europese stad van het eiland genoemd. De plaats is in de jaren 1860 gesticht door Fransen. Curepipe is best leuk om een ochtend of middag te verkennen. Er staan een paar mooie kerken, het is een van de betere plaatsen om te winkelen (kleding, juwelen, scheepsmodellen, woondecoraties) en dan is er nog het Royal College, een mini-uitvoering van Buckingham Palace. kolonisten.

Floreal, bekend als woonplaats voor Ambassadeurs en andere diplomaten. Dit is een rustige sjieke wijk , overdag zijn de meeste aan het werk in de hoofdstad Port Louis.

Dag 09: Vrije dag
U heeft de gehele dag ter vrije besteding.

Dag 10: Goodlands
Excursie naar Goodlands, Poste de Flacq, Zeetempel, Flacq Shopping; Pamplemousse Botanical Garden en bezoek aan een van schitterende moskeeën van dit eiland.

In Goodlands leeft een groot deel de Hindoebevolking en een stukje Tamilbevolking. Dit ziet u terug in de Indiaase sfeer die door de gehele stad op te merken is. Winkels met Indiase kleding en snuisterijen, diverse winkels / restaurants met Indiaas eten en hapjes.

De Pamplemousse Botanische tuin met zijn zeer oude bomen behoort tot een van de leukste dingen die op dit eiland te zien zijn. Er groeien hier verschillende soorten planten waaronder palmen, orchideeën, specerijenplanten etc. Tijdens dit bezoek kunt u de reuzen waterlelie absoluut niet missen. In dit  zeer sprookjesachige tuin zijn er vele waterpartijen en er staan ook monumenten ter herdenking aan het Engels koningshuis. Vlakbij gelegen is het suikermuseum.

Dag 11: Surinam
Excursie naar Surinam, Gris Gris Cliff, Le Morne Beach en eventueel Crocodile Farm.

Dag 12: Vrije dag
Gehele dag vrij. Op zondag zijn de publieke stranden druk met Mauritiaanse mensen wat heel gezellig is. U ziet van dichtbij hoe onbevangen het leven op dit eiland is.

Dag 13: Port Louis 
Optie excursie naar Port Lousie en andere markten.

Dag 14 t/m 16: Vrije dagen
U kunt op deze dagen uw eigen uitstapjes plannen. Er zijn veel mogelijkheden voor watersport liefhebbers, u kunt terug naar dat ene winkeltje waar u iets leuks gezien had tijdens de tour of lekker aan het strand en gewoon even niks!

Dag 17: Mauritius – Amsterdam
Het zit er weer op.  De droomreis is achter de rug. U wordt op afgesproken tijdstip opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam 
Aankomst op de luchthaven in Amsterdam.

 

Reissom :  € 1.475- p.p. op basis van 2-personen

Bij de prijs inbegrepen zijn:

 • Vliegticket Amsterdam - Dubai - Mauritius v.v.
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstoftoeslagen
 • Verblijf in een 3* Hotel-appartment in Dubai incl ontbijt
 • Verblijf in een eenvoudig Appartement op Mauritius - logies
 • Transfers in auto/bus
 • 4 dagexcursies op Mauritius volgens programma

 

U kunt desgewenst uw accommodatie upgraden tegen bijbetaling naar uw gewenst hotel / resort / appartement of prive-bungalow

Er staat een greep uit de ruim 400 accomodaties die wij aanbieden op Mauritius. Staat uw keus er niet bij en heeft u wat gezien laat ons weten en wij bieden u de beste prijs!

 

Onderstaand een indicatie van prijzen:

Luxe appartement Villa Narmada: aircondition/zwembad – toeslag € 130,- p.p.
Luxe Bungalow op basis van logies/ontbijt – zwembad – toeslag € 195,- p.p.
3-sterren Hotel op basis van logies/ontbijt en diner – toeslag € 590,- p.p.

 

Prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse.

Voor reizen tussen: 20 jun – 15 aug / 12 dec – 10 jan geldt er een hoogseizoentoeslag van +/- € 180,- p.p.

Eénpersoonstoeslag € 250,-

  

Niet bij de prijs inbegrepen zijn: 

 • Reis- en Annuleringsverzekering, Lunch , Diner, Optionele excursies
 • Entreegelden  .
 • Boekingskosten eenmalig € 22,50
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Niet genoemde (onvoorziene) kosten

Contact formulier

Characters left:  1500