India Algemeen

 

   

 

India, fascinerend, veelzijdig en indrukwekkend. Weinig landen in de wereld hebben zoveel rijkdom en diversiteit aan cultuur, geschiedenis, architectuur en landschapsschoon als India. Het is dan ook niet verwonderlijk dat al eeuwen lang de mystiek, de magie, het mysterieuze van India reizigers heeft aangetrokken. Hoewel India vandaag de dag gemakkelijker te bereizen valt, blijven er toch nog steeds gebieden die onaangeroerd zijn. Het blijft een land waar nog steeds wonderschone dingen te beleven en te ontdekken zijn.

Tijdverschil

De plaatselijke tijd is 4 ½ uur later ten opzichte van onze winter; tijdens de zomertijd is het tijdsverschil 3 ½ uur.

Taal

India kent vele talen en dialecten. De belangrijkste is Hindi, dat door ongeveer twee-derde van de bevolking wordt gesproken of verstaan. Als reiziger kunt u in het algemeen met Engels uit de voeten.

Betaalmogelijkheden

Onbeperkt invoer van buitenlands geld en reischeques. Wie meer dan USD 1.000,- bij zich heeft moet dat bij aankomst wel aangeven. De in- en uitvoer van Indiase roepies is niet toegestaan. Naast een beperkt bedrag aan contant geld adviseren wij U travellercheques in US $ mee te nemen. Geld wisselen kan bij banken, grotere hotels en speciaal daartoe bevoegde wisselkantoren. Vraag altijd om een currency exchangeformulier. Met dit bewijs kan men de teveel gewisselde roepies tegen buitenlandse valuta weer omwisselen.

Formaliteiten

Hoewel vaccinatie voor reizigers uit West-Europa niet verplicht is, wordt een aantal inentingen toch dringend aanbevolen, bijvoorbeeld tegen cholera, DTP, tyfus en een gamma- globuline-injectie tegen hepatitis. Ook dient men tabletten tegen malaria mee te nemen. Een visum is verplicht. U dient in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort dat geldig is tot 6 maanden na de terugreis naar Nederland. Voor Darjeeling en Sikkim heeft U een verblijfsvergunning of travel permit nodig. Advies: Neem traveller cheques in Amerikaanse dollars en uw credit cards mee. Wisselen op de luchthaven bij aankomst.

Privéchauffeur?

Voor Nederlandse begrippen lijkt het een luxe die je je niet kunt veroorloven. In India kan het: door het land toeren met je eigen privé-chauffeur. Je neemt plaats in de klassieke, maar moderne en comfortabele Ambassador auto, met airconditioning als je wilt. Een veilig huisje op wielen in een overdonderend land. Dat is India zien op z’n sjiek Indiaas – voor een budgetprijs. Het avontuur bepaal je zelf, evenals je budget. Je kiest de steden die je aandoet, de tempels die je bezoekt, de hotels en de restaurants, met je reisgids in je hand. Uiteraard staan de chauffeur en een lokale deskundige gids je met raad en daad terzijde, net als de mensen van Erco in Delhi.

Land India
Oppervlakte gebied 3.166.414 km2
Gesproken talen Vele talen, Hindi, Engels
Valuta Indiase roepies
Visum vereisten U heeft een visum nodig voor India .. dit regelen wij voor u. Uw visumaanvraag voor India kunt u online bij ons laten invullen. De kosten van het visum bedraagt € 50,- (geldigheid 30 dagen) per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). U kunt de betaling doen via Internetbankieren.

 

 

Ayurveda Behandelingen

ERCO REIZEN werkt nauw samen met het Somatheeram Resort in Kerala (Zuid-India).

Klik hier voor diverse behandelingen. 

Hotels in India

 

  

Wij kunnen ieder hotel in India op uw verzoek boeken van 2* tot 5* wat u wenst.  Maakt u een reis door Rajasthan - verblijft u dan zeker in een van de paleishotels. Hieronder een greep van een aantal meest geboekte hotels:

Delhi :  Hotel Taj, The Imperial , Leela Palace, The Lalit, Hyatt Regency, The Metropolitan, Sandal Suites, Sheraton, Le Meredien, Hotel Krishna, City Star, The Oberoi, MaanK, Jewel Palace, etc.

Mumbai : Oberoi, Marriot, The Orchid, Marine Plaza, Novotel, Ramada, Sea Princess, etc.

Goa : Hyatt, Taj, Accron Waterfront Resort, Holiday Beach Resort, County Inn, etc.

Bangalore : Vivanta by Taj, The Signature Inn, Raj Vista, Radison Blue, St Marks Hotel, Shangrila, Springs hotel and Spa, etc.

Contact formulier

Characters left:  1500