Dubai

 

 

Dubai never sleeps! ERCO REIZEN heeft in de loop der jaren Dubai toegankelijk en betaalbaar gemaakt voor menig Nederlandse toerist.

Een sprookje uit 1001 nacht, ongerepte schoonheid en een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Een zeer moderne stad met vele shoppingmalls en geringe belastingen maakt Dubai tot een winkelparadijs. U treft sfeervolle lokale souks (markten) en handelscentrum voor o.a. goud, prachtige stoffen en elektronica. Nergens in de wereld kunt u zo goedkoop aan goud komen.

Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en bijna 30 modern ingerichte discotheken.

Dubai staat bekend met het super-de-luxe Burj al Arab Hotel, duurste hotel ter wereld. Ook staat bekend het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa 828 meters hoog, die ook het eerste door Giorgio Armani ontworpen officiële Armani Hotel met 11 verdiepingen huisvest.

Dubai ligt deels aan de Indische oceaan en deels aan de Arabische Golf en is een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Nergens in de wereld kunt u zo goedkoop aan goud komen.

Dubai is niet alleen de op een na grootste van de Emiraten, het is tevens de meest populaire vakantiebestemming. Het shoppingparadijs met de prachtige moderne winkelcentra's, waar u de meest moderne en trendy producten kunt kopen. In de souks kunt u typisch Arabische waren kopen, zoals etenswaren, specerijen, textiel maar ook zilver en goud. U kunt de meest exclusieve merken hier taxfree verkrijgen. De meest populaire shoppingcentrum is The Emirate Mall. Van tijd tot tijd vindt in Dubai het shoppingfestival plaats. De hele stad wordt omgetoverd tot een groot winkelparadijs.

Deze bestemming heeft alles in zich voor een comfortabele en luie strandvakantie, maar is ook geschikt voor avontuurlijke ingestelde of sportieve vakantieganger.

Beste reistijd

De beste reistijd is tussen oktober en mei. Er zijn dan warme dagen en koele nachten. In de wintermaanden is er 3 uur tijdsverschil met Nederland, in zomer is het in VAE 2 uur later.

De taal

De officiële taal is Arabisch, maar Engels wordt in de steden en hotels prima gesproken. Men spreekt ook Hindu en Urdu.

Betaalmogelijkheden

De Dirham heeft een vaste koers met de Euro (€ 1,- = 4.80 Dirham). U wisselt contant geld het beste in wisselkantoren in de souks, waar vaak nog een betere koers te krijgen is. Als uw bank- of giropas voorzien is van het ‘cirrus’ logo, kunt u bij de meeste geldautomaten pinnen. Credit Cards als Visa, Euro Mastercard, Diner en Amex worden in hotels, banen en grote winkels geaccepteerd. Traveller’s cheques kunt u wisselen bij banken en wisselkantoren
(tegen euro’s ), vergeet uw paspoort niet als u gaat wisselen.

Formaliteiten

Voor beiden landen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Voor Nederlandse paspoorthouders is een visum per 20 maart 2001 niet meer vereist. U krijgt bij aankomst in Dubai een stempel bij afdeling toeristen.

 

Land Verenigde Arabische Emiraten
Gesproken talen Arabisch, Engels
Valuta Dirham
Visum vereisten Voor beiden landen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Voor Nederlandse paspoorthouders is een visum per 20 maart 2001 niet meer vereist. U krijgt bij aankomst in Dubai een stempel bij afdeling toeristen.

ACCOMODATIES IN DUBAI

 

Wij kunnen ieder gewenst hotel in Dubai boeken tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Klik hier voor de meest recent geboekte hotels

Contact formulier

Characters left:  1500