15 dagen Thailand – River Kwai – Chiang Rai

0 (0 Reviews)
Van: €2.495,00
0
(0 recensies)
Controleer
Duur

Reissoort

Dagelijkse Tour

Groepsgrootte

1 personen

Talen

English, Nederlands

Over deze tour

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Vertrek vandaag vanaf Schiphol naar Thailand – Bangkok.

Dag 2: Bangkok
Welkom op de luchthaven van Bangkok. U wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de middag vrij om uit tet rusten. Wat meteen opvalt en boeiend is, is het dagelijkse leven op straat. Wist je dat er ca. 3,4 miljoen auto’s en ca. 3 miljoen bromfietsen in deze stad rijden? De bevolking van Bangkok (net als in de rest van het land) is zeer vriendelijk. Niet voor niets heeft het land als bijnaam ’het Land van de Eeuwige Glimlach’.

Dag 3: Bangkok
Lekker ontbeten en vol energie? Tijd voor een wandeling over de sfeervolle groente- en fruitmarkt. We bezoeken ook de vele bloemen op de kleurrijke bloemenmarkt, de grootste van Thailand. Het Grand Palace met zijn Wat Phra Keo tempel. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Thailand. Deze tempel van de Smaragdgroene Boeddha ligt in het historische centrum van Bangkok. Na dit bezoek is de middag voor jezelf.

Dag 4: Bezoek de drijvende markt
Vandaag een bezoek aan de drijvende markt in Damnoen Saduak. Zie hoe het fruit, groente maar ook souvenirs vanaf de vele bootjes die in de grachten (klongs) liggen verkocht worden. De handelaren zijn vaak gekleed in traditionele kleding en dragen de driehoekige strooien hoed.

Dag 5: River Kwai – Kanchanaburi (130 km)
Vroeg in de morgen verlaat je Bangkok. Je stapt op een lokale trein (inbegrepen) van Wong Wiang Yai naar de fishermans’ port of Mahachai voor een bezoek aan de lokale vismarkt. Je luncht vervolgens in Kanchanaburi (inbegrepen) in een lokaal restaurant. Het restaurant ligt bij de beroemde Bridge on the River Kwai en de erebegraafplaats. In het JEATH museum leer je meer over de bouw van de Bridge on the River Kwai . De afkorting JEATH staat voor Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. De krijgsgevangen uit deze 5 landen waren betrokken bij de aanleg van de beruchte ‘Dodenspoorlijn’.

Dag 6: Ayutthaya – Phitsanulok (430 km)
Op naar de volgende stop richting het noorden. Je bezoekt als eerste de oude stad Ayutthaya, de stad die van 1350 tot 1767 als hoofdstad van Thailand fungeerde. In 1767 werd deze stad vernield en geplunderd door de Birmezen. Veel tempels veranderden steeds meer in ruïnes. We bezoeken hier de tempels Wat Chaiwattanagram en Wat Yai Chaimongkhol. Dit zijn een van de mooiste tempels van Thailand. Na de lunch (niet inbegrepen) bezoek je Phitsanulok wat aan de rivier de Nan ligt. Je ziet hier vele woonboten en drijvende restaurants aan de oever. Zin om te winkelen? Dat kan in de winkelcentra. De avond ben je vrij. Dus geniet hier vooral van de echte Thaise gastvrijheid. De nacht verblijf je in Phitsanulok.

Dag 7: Sukhothai – Chiang Rai (415 km)
Lekker genoten van het Thais ontbijt? Een omelet met gebakken rijst misschien? Dan is het tijd om naar de oude stad Sukhothai te gaan. Deze stad was vroeger een kosmopolitisch koninkrijk met vele verschillende bevolkingsgroepen, die elk hun eigen stempel op de stad drukten. Verken het prachtig aangelegde Historical Park met de immense Boeddhabeelden en de lotusvijvers. Vergeet je tijdens het genieten geen foto’s te maken? Na dit bezoek maak je je op voor een mooie bergachtige route naar Chiang Rai. Deze stad is na Bangkok de grootste stad van Thailand, maar heeft een relaxte sfeer en prachtige natuur. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 8: Chiang Rai – Gouden Driehoek (60 km)
In Thailand’s meest noordelijke provincie start je dag met een bezoek aan de beruchte ’Golden Triangle’ (Gouden Driehoek) aan de brede Mekongrivier. Hier komen Myanmar, Laos en Thailand samen. Dit is de plek waar de opiumteelt enige tijd geleden nog flink bloeide. De overheid heeft zich enorm ingezet om de bergstammen ertoe te brengen om andere gewassen te verbouwen. De afgelopen jaren zijn veel opiumvelden vernietigd. Stap aan boord voor een boottocht over de Mekongrivier. In een lokaal restaurant geniet je van een typisch Thaise lunch (niet inbegrepen). Tot slot breng je een bezoek aan Doi Tung Royal Villa en Mae Fah Luang Garden. De Royal Villa is gebouwd in opdracht van prinses Srinakarindra waar zij vanaf 1988 woonde samen met haar dochter. De villa in Lanna en Zwitserse stijl straalt eenvoud en functionaliteit uit. Zie je het met hout ingelegde plafond in de centrale hal? Voor de villa ligt de Mae Fah Luang Garden.

Dag 9: Chiang Rai – Chiang Mai (180 km)
Ga je struinen over een markt of bijkomen bij het zwembad van het hotel deze ochtend? De keuze is aan jou. Na de lunch (inbegrepen) rijd je van Chiang Rai via de prachtige Doi Sakhet Highway naar Chiang Mai. Je bezoekt onderweg de Witte Tempel, Wat Rong Khun. De witte kleur staat voor de puurheid van Boeddha.

Dag 10: Chiang Mai
Je bezoekt deze ochtend één van de mooiste tempels in Thailand, Wat Prathat Doi Suthep, fantastisch gelegen in de bergen. Beklim de 300 treden, versierd met slangen met drakenkoppen en geniet van het uitzicht over de stad Chiang Mai en de groene valleien. Na de lunch (niet inbegrepen) is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek de gezellige avondmarkt of neem deel aan de Thaise kookworkshop.

Dag 11: Chiang Mai – Bangkok (695 km)
Doe rustig aan vandaag. Wat dacht je van zwemmen of shoppen (je kan hier mooie zijde aanschaffen)? Later in de middag pak je de slaaptrein terug naar Bangkok.

Dag 12 t/m 14: Hua Hin (200 km)

De trein rijdt in de vroege ochtend Bangkok binnen (gedurende speciale periodes, bijvoorbeeld tijdens Thaise feestdagen of indien de trein niet rijdt, kan het voorkomen dat dit traject per nachtbus wordt afgelegd). Op het station stap je in de auto en rijdt u naar de badplaats Hua Hin. Ontspan, ga naar het strand en geniet na van alle ervaringen. De laatste dagen van deze reis kan dit uitstekend op het witte zandstrand.

Dag 15: Terugvlucht naar Nederland
In de ochtend rijd je naar de luchthaven van Bangkok vanwaar je terugvliegt naar Nederland. Het avontuur zit erop. Aankomst Amsterdam.

Inclusief / Exclusief

  • Retourvlucht Bangkok met EVA Air (Rechtstreeks)
  • Handbagage en ruimbagage
  • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
  • Rondreis per comfortabele prive auto met chauffeur
  • Verblijf in 3/4* hotels (of gelijkwaardig)
  • 1 nacht verblijf in nachttrein/-bus (Chiang Mai - Bangkok)
  • Dagelijks ontbijt
  • Thaise, Engelssprekende lokale gids(en) dag 2 t/m 11
  • Stadsbezoeken Bangkok, Phitsanulok en Chiang Mai
  • Bezoek aan Grand Palace in Bangkok
  • Bezoek aan vismarkt van Mahachai
  • In Kanchanaburi bezoek aan brug over River Kwai, erebegraafplaats en het JEATH museum
  • Bezoek aan de Gouden Driehoek
  • Boottocht over de Mekongrivier
  • Bezoek aan Doi Tung Royal Villa en Mae Fah Luang Garden
  • Vrije (strand)dagen in Hua Hin
  • Reis- en Annuleringsverzekering
  • Optionele excursies
  • Niet genoemde kosten
  • Entreegelden / Alle andere persoonlijke uitgaven

Duur

15 Daagse

Talen

English
Nederlands

Bestemmingen

Thailand

Tour Locatie

Van: €2.495,00

Eigenaar

Erco Reizen

Lid Sinds 2024

Informatie Contact

E-mail

info@ercoreizen.nl

Website

www.ercoreizen.nl

Telefoon

010 4849177

Bekijk andere opties

error: Content is protected !!